einfase in zicht

De grootste werken zijn voorlopig ten einde en ik moet zelf toegeven , het is mooier geworden dan we zelf in gedachten hadden . Het bestuur en de leden hebben zichzelf overtroffen . Een uitdaging aan andere modelbootverenigingen om het beter te doen want laat ons eerlijk zijn , een prachtige plaats om te varen nodigt uit om te varen en zo ook nieuwe leden waardoor er ook jongeren worden aangetrokken die de toekomst moeten maken van de vereniging .

Dit nodigt echt uit om te varen
Ook aan de wederhelft is gedacht , de parasols zijn nu nog niet nodig maar wel ter beschikking .
Het vrachtschip van vier meter en 200Kg zwaar ligt te wachten op de slepers .
Het hoekje om is een hele klus voor de sleepdiensten
En dan te zeggen dat de grond er in maart nog zo bijlag !!!!

Het vaarwater heeft ook een update gekregen

Na de werken op het land zijn er ook werken op het water uitgevoerd .

De vuurtoren en het kanaal liggen op hun plaats , de werking van de vuurtoren is verblindend en de aanlegsteiger is eveneens verlicht
Onze RC meermin heeft haar plaats terug ingenomen aan de jachthaven
Ook de boeien liggen op hun plaats
Zoals je kan zien word er ook duchtig gevaren en in onze haven is het druk
Ook de sleepbootkapiteins hebben hun werk met het vier meter lange en 200kg zware vrachtschip

Hehe , de houten vloer ligt er in

Vandaag hebben we de laatste stukken van onze vloeren geplaatst . Dat gedeelte is gedaan . Nu kunnen we beginnen met opruimen en afwerken waarna alles klaar kan gemaakt worden om het kunstgras te plaatsen .

De ingang dient nog voorzien van een trap , dat is één van de komende weken .
Varen zonder dat we vuile voeten krijgen , wat een luxe !!!!
Nog een paar tafels , een parasol en stoelen en de vrouwtjes kunnen meekomen

De schepen kunnen gelost worden , ook containers .

De containerterminal is operationeel !!!
De laatste kraan is nog wel in aanbouw . Ook even opmerken dat de steigers van de jachthaven verlicht zijn maar ook de containerkranen hebben LED verlichting zodat er ook s’nachts kan gelost worden .
De haven begint stilletjesaan in orde te komen .Ook het vrachtschip heeft zijn onderhoudsbeurt gekregen en ligt terug in het water te wachten om gesleept te worden . Waar zijn die kapiteins nu die verleden jaar riepen dat ze niet konden slepen ???
Ook de radar van het controlecentrum is aangesloten en draait rustig zijn rondjes . Diegenen die nu van zijn vaarbaan afwijkt kan zijn verzekering al aanspreken !!
Ook aan de vloeren is er verdergewerkt , nog enkele meters en we staan of zitten netjes .Tja , Rome is ook niet op één dag gebouwd maar dit is wel beter dan Rome !!!!

Daar zijn de luxejachten

We zijn nog bezig met werken en daar komen de grote luxe jachten al aan . Jammer genoeg was er geen champagne en zijn ze terug vertrokken naar andere verderfelijke oorden !!.

Het is al mooi om te zien
Nog een metertje te gaan en de vloer is dicht
De werkschepen zijn nog volop bezig aan de bouw van onze haven .
En daar zijn dan de luxe jachten die denken dat er al champagne is aan de jachthaven die nog niet klaar is .

we blijven nog even doorgaan met werken

Ook nu tijdens een niet alledaagse verlofperiode vanwege de 2e coronagolf blijven we bezig op onze modelbouwstek .De koffer voor de pompen is gemaakt en de bankiraivloer tussen clubhuis en carport ligt er ook al voor een deel . Onze zeemeermin heeft een onderhoudsbeurt gekregen en ligt klaar om het ruime sop in te gaan .

De pompen staan al droog en achter slot en grendel
De dansvloer breid zich langzaam uit
Nog een twee a drie morgenden werk en hij is af , de op maat gezaagde planken liggen al klaar
Hopelijk worden er niet te veel afgeleid wat weer tot scheepsbotsingen kan leiden !!!

Mooie dansvloer

Wederom is een mooi stukje van onze modelbouwstek gerealiseert . De vloer voor ons clubhuis is geplaatst en het lijkt wel een dansvloer .👍👍

Neen , dit is niet gedaan door proffesionals maar door hobbyisten
Echt prachtig
Nu is het de beurt aan de vloer tussen beide reeds geplaatste azobé vloeren . Dat gebeurt in Bankirai , net zoals het stuk van de inkom .

HARDE WERKERS

Onze leden geven het niet op , ze blijven komen om te werken om van onze nu al mooie vaarvijver een echte modelbouwstek te maken. Het is fantastisch en een eer om voorzitter te mogen zijn van een vereniging met zulke toffe leden . We hebben ook ons clubhuis al ingericht , de modelhaven in het water geplaatst , de azobe vloer geplaatst voor de carport , en , onze scheepslift is ook geplaatst . De foto’s spreken voor zich .

Zo gaat onze hele stek er uitzien als alles klaar is . De scheepslift zal één dezer zeker haar nut bewijzen . Ook het kunstgras staat al klaar om gelegd te worden rondom de vijver
De capitainerie houd een oogje in het zeil aan de jachthaven
De eerste schepen hebben hun weg al gevonden om bij te tanken
Ook de jachthaven heeft zijn plaatsje gekregen en wacht enkel nog op de superdeluxe plezierboten
De haven heeft zijn plaats gekregen en zal nu een tijdje in gebruik worden genomen . Als de werken aan het terrein gedaan zijn gaat ook de haven een aanpassing krijgen . Maar voorlopig kunnen we al varen en de slepers kunnen de sleepobjecten aanmeren en een plaats geven in de haven .

clubhuis/berging staat er ook al

Na een zaterdag werken staat ons clubhuis/berging er ook . Het laatste stuk van onze omheining is eveneens afgewerkt zodat onze ganse vaarvijver omheind is . De komende weken gaan we de binnenkant van het clubhuis/berging nog verder afwerken en beginnen met het leggen van de bankirai vloeren . Ook nog een koffer waar onze pompinstallatie en dergelijke in staat die we kunnen isoleren zodat in de winter niets stuk vriest .

En varen op de zondagen en vrije dagen in de week en dat is waar het allemaal om draait .

Beide leden controleren nog even of de deuren goed open gaan !!!
En ze blijven maar controleren want het moet perfekt zijn !!!!
Wat een prachtige settling wat kan een scheepsmodelbouwer zich nog meer wensen ???

Een reactie van een lid van onze vereniging

We hebben ons kromgewerkt als slaven , gezwoegd in de zon , geploeterd in de regen en op onze knieén rondgekropen in de modder , met sommigen van ons komt het misschien nooit meer goed (bij wijze van spreken dan) .

Daar hoeft niemand jaloers op te zijn

We hebben een doel , en (hadden) een beetje geld , en gepassioneerde mensen bij de club die weer anderen motiveerden , en een Gemeentebestuur dat verenigingen ondersteund , dus niet alleen voetbalclubs . Het is al een hele opgave om de administratie , bouwvergunningen en plannen in orde te maken alvorens men aan graven kan denken . Vergeet niet dat dit eigenlijk een enorm projekt is voor een relatief kleine groep . Zoals iemand van onze vereniging opmerkte , je kan als vereniging veel geld in de schatkist hebben maar daar is alleen de bank mee gebaat . Modelbootschippers hebben liever water , en dat is ons gelukt .

Het zou kunnen dat andere verenigingen niet die mogelijkheden of motivatie hebben , of kunnen opbrengen .

Ik had eerder slechte ervaringen in enkele clubs . Het werd er niet beter op toen ik pas lid werd van Mothvzw en er plots geen water meer was …… . Mijn plan , alles van de hand doen en onafhankelijk visser worden heb ik een half jaar volgehouden . Niets is perfekt maar toen ik voorbije zondag in fijn gezelschap met mijn boot onze nieuwe vijver verkende , had ik er een goed gevoel bij . Er is nog veel werk te doen , maar dat lossen we wel op .

“Jaloers” is een vies en beladen woord , het vreet je energie op en voegt niets toe . Ik ken de voorgeschiedenis niet van de club maar vraag me wel af hoe iemand niet kan weten hoe het met de club gaat als het met woord en beeld op onze website staat .

Modelbouw Team Hulshout